Sviečková s hovädzím mäsom, ktoré pochádza s certifikovaného slovenského chovu, je lepšia nielen vďaka kvalite mäsa, ale i oblasti, kde sa kravy chovajú. Na štítku je presne vyznačená oblasť, plemeno zvieraťa alebo vyobrazené samotné zviera, ktoré poznáte po mene. Trochu morbídne poznať meno zvieraťa, ktoré sa práve chystáme zjesť, ale lepšie je to pri syrových korbáčikoch, bryndzi alebo […]
Ako zúžitkovať odpad z kuchyne v záhrade
Nespotrebované potraviny nemusia skončiť v odpadkovom koši. Aj potraviny, ktoré nezjeme, môžu poslúžiť. Recyklácia rastlinného odpadu spočíva v ich kompostovaní, a v následnom použití prírodného hnojiva. Ak nezjedené zvyšky potravín vyhodíme do odpadkového koša budú tvoriť takmer polovicu objemu komunálneho odpadu z našej domácnosti. Namiesto toho môžeme recyklovať šupky zo zeleniny a ovocia, kávová usadenina, čajové sáčky ako aj […]
Ako zúžitkovať nespotrebované potraviny
Nespotrebované potraviny tvoria takmer polovicu všetkého odpadu, čo vyprodukujú domácnosti. Najlepšie by bolo znížiť spotrebu a nekupovať viac ako momentálne potrebujeme. Slovo akcia v obchode nás však láka kúpiť aj to, čo sme väčšinou ani neplánovali. Na jednej strane vyhadzujeme potraviny, na druhej strane kupujeme drahé čistiace prostriedky, ktoré zvyšujú výskyt škodlivých látok v domácnosti a ich obaly následne […]