Kde hľadať slovenské mäso a tradičné potraviny

Sviečková s hovädzím mäsom, ktoré pochádza s certifikovaného slovenského chovu, je lepšia nielen vďaka kvalite mäsa, ale i oblasti, kde sa kravy chovajú. Na štítku je presne vyznačená oblasť, plemeno zvieraťa alebo vyobrazené samotné zviera, ktoré poznáte po mene. Trochu morbídne poznať meno zvieraťa, ktoré sa práve chystáme zjesť, ale lepšie je to pri syrových korbáčikoch, bryndzi alebo kyslom mlieku.

Kde hľadať slovenské mäso a tradičnú výrobu potravín
Kde hľadať slovenské mäso a tradičné potraviny (Zdroj: Unsplash.com)

Nakupovanie na tržniciach

Tržnica je miesto pre kúpu lokálneho ovocia, zeleniny, alebo dopestovaných rastlín na Slovensku. Samozrejme, nie každé ovocie či zeleninu dopestovali slovenskí poľnohospodári, ale na rozdiel od supermarketu tam nájdete vyšší výskyt domácich plodín. Ceny nás nejako extra neolúpia o mesačný príjem, preto je dobré chodiť častejšie kupovať ovocie a zeleninu na tržnicu, odkiaľ si odnesiete chutné suroviny na večeru, či obed.

Čo sa týka mäsa a mliečnych výrobkov, tu sa môžete obrátiť na farmárske obchody a výdajne čerstvého mlieka. Hľadať už nemusíte len priamo na farmách na dedinách. Tieto špecializované obchody sa postupne dostávajú aj menších či väčších miest. Všetko pre dobrú dostupnosť pre zákazníkov.